UPPDATERING
2016-09-08 15:45

Vi har nu fått bekräftat från boende att problemet försvinner genom att följa rådet som Stockholms vatten gav och låta vattnet rinna i 15 minuter. Vi ber er som testat detta utan att bli av med problemet med missfärgat vatten att maila styrelsen på styrelse@brfoljemalningen.se.


Vi har idag på morgonen haft problem i fastigheten med att vattnet som kommer ur kranarna i lägenheterna är missfärgat och har en gul-brun ton. Generellt så brukar det indikera på att det är rost som blandats med vattnet och är ofarligt men vi har inte kunnat bekräfta detta ännu. Så här skriver Stockholms vatten på sin hemsida:

En gul eller brun missfärgning av vattnet beror på att rost av olika orsaker kan följa med vattnet från ledningarna. En anledning kan till exempel vara att det gjorts ett ledningsarbete i närheten.

Låt vattnet rinna i 15 minuter och kontakta sedan oss om vattnet fortfarande inte är klart. Rostfärgat vatten är inte farligt, men det är en teknisk störning som alltid bör åtgärdas.

Vi har också fått information om att vattnet i kranarna på andra sidan Nynäsvägen har liknande problem vilket stärker misstankarna om ett större ledningsarbete som påverkat detta, möjligen från byggarbetsplatsen bredvid vår fastighet. Fabege som är företaget som äger fastigheterna som byggs är kontaktade och de bekräftade problemet och att det troligtvis rör sig om rost i vattnet.

Styrelsen kommer att söka kontakt med Stockholms vatten och vi återkommer så fort vi har fått mer information om vad felet beror på och när det är eller kan tänkas bli åtgärdat.